Kupilka

Najprej je bila zgolj skodelica...

Leta 1775 je človek po imenu Kuisma, ki je varil alkoholne pijače, z znanjem svojih prednikov izrezljal prvo skodelico v stilu Kupilke. Namenjena je bila za pivo, danes pa je shranjena v muzeju na Finskem.

Več kot 200 let kasneje je imela družina Kaasinen željo se odseliti stran od vrveža Helsinkov in obkrožena z gozdovi in jezeri ustanoviti podjetje z etičnimi vrednotami in ekološko miselnostjo, saj so imeli 25 let izkušenj pri izdelavi skodelic in posod. To podjetje je postalo prvo podjetje na svetu, ki je uporabljalo Eko energijo za vso svojo proizvodnjo. Istočasno so raziskovalci v Centru za lesno tehnologijo razvili povsem novo vrsto materiala iz finskega lesa. Ko sem je pridružil še slavni finski oblikovalec Kari Kuisma, je bila zgodba napisana!


DIZAJN
Kupilka združuje finsko tradicijo z najnovejšo tehnologijo in najboljšimi materiali. Funkcionalnost, vrhunska kakovost in estetika so njihovo vodilo. Predstavlja pravi nordijski duh.

MATERIALI
Sestava Kupilke je narejena iz naravnih vlaken in je okolju prijazna, saj vsebuje certificirana celulozna vlakna iz finskega lesa, ki so dodatno ojačana s polipropilenom, ki je odobren s strani svetovne prehranske organizacije (FDA). Sestavljena je iz 50% celuloznih vlaken borovega lesa in 50% termoplasta, ki je popolnoma razgradljiv. Izdelki se lepo starajo, a ohranjajo svoje kvalitete in uporabnost. Za embalažo se uporablja recikliran karton.

 

Izdelke lahko recikliramo, uporabimo kot gorivo ali jih vrnemo nazaj v ponovno uporabo!

ŽIVLJENJSKA DOBA
Izdelki so izdelani iz naravnih vlaken, ki dajejo prednost uporabi obnovljenih virov. Pri izdelavi uporabljajo EKO energijo. Širok razpon toplote, ki jo izdelek prenese (od -30 stopinj do + 100 stopinj) in njegova odpornost zagotavlja dolg obstoj izdelka. S tem proizvaja manjši ogljični odtis. Celoten izdelek, skupaj z embalažo se lahko reciklira, uporabi za toploto ali vrne proizvajalcu za ponovno uporabo.

MINIMALNI OGLJIČNI ODTIS
Glede na študijo neodvisnega raziskovalnega laboratorija je ogljični odtis izdelkov enak nič!

Kako se lahko to doseže:

  • vse sestavine izdelka se lahko ponovno uporabijo
  • energija potrebna za proizvodnjo je ogljično nevtralna (EKO energija)
  • ogrevanje tovarne se izvaja z uporabo odpadnih sestavin in ogljično nevtralne energije
     


Če so v celotno formulo vključeni tudi nabava in transport surovin, izdelaba in nabava embalažne surovine je ogljični odtis 0,23kg CO2. Tak ogljični odtis povzroči pridelava 1,2kg krompirja.
 

PODPORA DOMAČEGA IN TUJEGA OKOLJA

  • Podjetje že vrsto let podpira manj srečne po vsem svetu s projektom botrstva, kot ga poznamo tudi v Sloveniji.
  • Podpirajo tudi dogodke, kjer se ljudje družijo na prostem (npr Sleep The Night Out).
  • Podpirajo lokalne športne klube, predvsem mlajše selekcije.
  • Podpira dijaško in študentsko delo in tako mlade navaja na življenje.


Lepo vabljeni v prijeten svet kupilk v naši spletni trgovini.  

V trgovino →

 

 

Upajte si sanjati svoje sanje

„Verjamem, da če ti ni uspelo doseči cilja -ali nisi dovolj dolgo vztrajal ali pa nisi dovolj velikokrat poizkusil.“
 

Pišite nam

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva podatkov